SAMSUN / KAVAK - 19 Mayıs Ortaokulu

"18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ"

Bir Destandır Çanakkale!

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çanakkale Zaferi'nin elde edilmesinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

* Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları'nın kaderini değiştirmişlerdir. Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, Türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir. Kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57. Alay, vatan sevgisinin ne olduğunu insanlığa göstermiştir. Bu kahraman Alayı hayranlık, minnet ve rahmetle anıyorum.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Bir Destandır Çanakkale!